Klo 9:09

Aamukahvia, facebookia ja blogausta. Tästä se taas lähtee.

Kamerarojut.

Tein mahdollisesti tyhmän päätöksen, mutta päätin jättää kameran lisäsalaman kotiin koska en usko että sitä tällä retkellä tarvitaan. Kaikki linssit sen sijaan otan, koska Brad varoitti tästä. Viimeksi kun hyö (Anne ja Brad) kävivät kylässä Brad nimenomaan harmitteli että otti ainoastaan yhden linssin matkaan. Jalustoista otan reissuun ainoastaan semmoisen ns. pöytäjalustan, se on pieni ja antaa kuitenkin vähän tukea jos sellaista tarvitaan.

Muut rojut.

Minimalismi rules! Otamma siis mukaan vaihtokalsarit ja -sukat joka päivälle, pari paitaa, vaellussandaalit varuiksi laukkuun, toiset pitkät housut ja pitkät shortsit jos vaikka tulee lämmin. Loput kamat päälle. Jos jotain jäi, hankitaan se Prahasta. Tottakai hygienianyssäkkä otetaan mukaan jossa sisällä siis hammasharja ja -tahna, rexonat sun muut kemikaalit, parranajovehkeet ja hivusharja. Jos vaikka menee tukka sekasin. Kirja lukemistoksi jos on vaikka tylsää. Puhelimessa on ladattuna kuunnelma todella tylsien hetkien varalle. Jatketaan tästä myöhemmin.

Klo 15:05, Seutula

Kävimme Ollilla tullessa tännepäin palauttamassa naulapyssyn ja kiidimme Helsinkiin jotta ehtisimme syömään oikein huolella nepalilaista ruokaa. Pettymys oli suunnaton kun Satkar olikin kiinni! Ai perkeeti! Tähän oli pistetty mentaalisia paukkuja vaikka kuinka ja sitten nepalilaiset runkut olivat viettämässä juhannusta! Perkama! Lohdutusruokaa tarjosi intialainen pikaruokala Kampissa, ja kyllä butter chicken olikin aika hjyvää. Parempi mieli, vaikka pettymys olikin jommoinen.

Lentoasemalla olemme taas hyvissä ajoin, noin paria tuntia ennen määräaikaa. Ihan hyvä näin, koska kyllä täällä loungen puolella saa aikansa kulumaan ihan hyvin, eikä tule kiire. täältä tähän taas tällä erää.

Klo 21:26 local time, Praha

Istumme kolme metriä korkeassa olohuoneessamme hotelli Orionissa, Prahassa, Americka 9:ssä. Täytyy sanoa että visuaalisesti hotellihuone, tai oikeammin huoneisto, on kyllä siisti ja suurin jossa olen majaillut. Inhottavaa tässä on se, että tämä on imeisesti tupakoivien puolella ja haisee jonnii verran tupangille. Vanhaa kortsteenia moinen ei sinänsä haittaa mutta onhan se vähän mölöä.

Lentokentällä meitä odotti etupeltoon netistä tilattu taxi, nimikylttiä heilutellen. Kiitos Forssille vinkistä. Emme maksaneet sitä etukäteen vaikka se olisi ollut ihan kätevää, mutta eipä se näinkään maksanut sen enempää ja oli ainakin äijä varmasti paikalla. Hyvin yllätävää oli että taksina toimi uudehko Merssu, jota kuljettaja käski erittäin slaavilaiseen tyyliin. Eli säälimättömästi ja kovaa kuin vanhaa Ladaa. Pari hätäistä laukausta kameralla ikkunasta ja kamera takaisin laukkuun. Kyyti oli sitä luokkaa että ei siitä mitään tullut. Joka tapauksessa erittäin kätevä tapa siirtyä lentokentältä hotellille, jos likvidit käyttövarat sallivat tuon 22€ sijoituksen.

Ensiateriaksi Prahassa päätyi pizza. Totesimme sen olevan varma valinta ja siksi tyydyimme siihen. Eli kävellen hotellilta keskustaan päin ja suht' ensimmäinen pizzeria joka vastaan tuli. Nimeltään paikka oli Einstein. Pizzat olivat hyviä ja olut maistuvaa. Mainittakoon että tuoppi Krusoviceä maksoi 36 korunaa kun pullo light colaa maksoi 39 kr. Siitä voi sitten arvailla mitä M aikoo juoda aterioilla... Koko setti maksoi 401 kr, eli noin 16€. Ei ihan reppumatkailijan budjetissa mutta meille riittävän edukasta.

Huomenissa olisi tarkoitus vierailla Prahan linnassa. Eiköhän se päivä lurahda siinäkin aika helposti... Museot otamme sitten tiistaina ja keskiviikkona, ja eiväthän ne olisi aukikaan maanantaisin. Ugh!