10.3.2009 ti, Torremolinos

klo 6:50
Voi rähmä. Heräsin aamulla vessahätään ja tarkistin samalla puhelimesta mitä kello on: 6:50. Ihan hyvä aika nousta. Paitsi että se oli Suomen aikaa, eli nousin sitten ylös klo. 5:50. Halvatun Uuno!
Noh, nyt kello on oikeasti 6:50 ja on ihan hyvä aika nousta... Kohtahan se tulee se Aviksen setäkin.

klo 19:29
Aviksen setä oli vähän myöhässä, opas sanoi että tulevat n. Klo 9 – 9:30 mutta tulivatkin n. 10:00. Vuokraamisessa ei sinänsä ollut mitään hässäkkää, käytiin kaikki läpi ja nimet paperiin. Täyskattavan vakuutuksen omavastuu on 41€ ja setä väitti että jos tankki ei ole täynnä palautettaessa niin hyö kyllä tankkaavat laskuun ihan huoltoasemahintaan... Enpä taida uskoa vaan tankkaan itse.
Ai niin, auto on Seat Ibiza plipplipplapplap turbo kirjain kirjain. Dieselkin vielä, ja ajettu meille luovutettaessa n. 41km. Ihka uusi VW – konsernin tuote siis. Tunsin heti oloni kotoisaksi, kaikki vipstaakit oli ihan siellä missä pitikin.

klo 21:56
Iltapalailua varten syöksyimme tällä kertaa tuonne keskustaan etsimään jotain kivaa paikkaa. Kalalle pitää saada välillä vaihtelua, jämpti on niin. Ja löytyihin sellainen, ihan kävelykadun tuntumasta eräältä sivukadulta. Hieman epäröimme sisäänheittäjän käsittelyssä mutta nälkä voitti. Ja hyvä niin! Oli nimittäin M:llä yksi elämän top 10 - härän pihvi. Lisukkeena sinänsä loistavat yksinkertaisesti freesatut pavut ja uuniperuna, mutta se pihvi... Niin hyvin raakakypsytetty ja pehmeä, juuri oikein paistettu eikä ylimaustettu... Ai saakura! Sinne menemme tasan varmasti vielä uudelleen. K jäi kanoineen niin vihreäksi että täytyyhän hänenkin saada kunnon Katalonialaista härkää... Piffiä, senkin pervot.

Gibraltarin retki ei teknisesti olisi voinut paremmin mennä, mutta kaapelivaunu vuoren laelle oli remontissa. Noh, tulipahan käytyä pikaisesti Englannissa. Oli se niin tutun oloista että jopa vessat olivat ihan yhtä huonossa hoidossa kuin emämaassa. Hämmentävästi jopa sää tuntui viilenevän heti kun rajan ylitti. Espanjassa tuntui jopa paistavan aurinko. Kauppaa kaupan perään, niinkuin kunnon Oxford Street-kopiolla kuuluukin olla. Satuimme hortoilultamme eksymään myös Gibraltarin kirjakauppaan, ja jotenkin tuntui sopivalta ostaa Sherlock Holmes Gibraltarilla-novelli tuosta niin kovin kirjoilta tuoksuvasta kaupasta. Ja olihan kaupalla historiaakin, varmaan yli satavuotias kauppa. Pieni mutta kiva.
Hävettää tunnustaa mutta söimmä lounaan Burger Kingissä, pääasiassa siksi että niin oli jossain reissun vaiheessa pakko tehdä.
Matkustimma erittäin englantilaisella bussilla Main Streetin bussi”asemalta” takaisin passintarkastusasemalle ja kenenkään juurikaan kiinnostumatta passeistamme hipsimme rajan yli ja takaisin autolle. Niin, tosiaan. Minulla oli tätä reissua varten hommatuna Automapa-niminen navigointisofta miniläppärissä + ulkoinen bluetooth-GPS ja se on kyllä ihan älyttömän hyvä setti. Ei sovellu helposti mopo-käyttöön mutta näyttö on iso ja selkeä ja ohjeet tulevat ajallaan. Loistopeli. Jos taloudesta löytyy tekno-friikki niin tämmöiset lelut on ihan oikeasti kivoja.
Navigaattorin opastamana rälläsimme (välttäen maksulliset tiet) takaisin ”kotiin” katsellen ja kuvaillen ohi viliseviä huikeita maisemia... Voi skele että on kaunis maa. Los Bastardos ei taida tietää kuinka onnekas onkaan.

Lataan kuvia kun jaksan, nyt taidan ottaa vielä oluen ja nauttia loppupelistä.